"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Köylü'nün komisyon üyeliği sona erdirilsin talebi

28 Kasım 2014, Cuma 11:56
CHP Grup Başkanvekilleri, TBMM Başkanlığı'ndan, dört eski bakanla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü'nün, komisyon üyeliğinin sona erdirilmesini istedi.

CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay ve Akif Hamzaçebi imzasıyla TBMM Başkanlığı'na gönderilen yazıda, TBMM İçtüzüğü'nün 109. maddesine işaret edildi.

Maddede, "Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'na göre hakimlerin davaya bakmasına veya karara katılmasına engel oluşturacak durumlarda bulunan, Meclis soruşturma önergesini veren veya daha önce TBMM'de ya da dışında bu konudaki görüşünü açıklamış milletvekilleri, bu komisyona seçilemez" hükmünün içerildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayın Köylü, anılan dilekçede yazılı gerekçelerde belirtildiği gibi komisyon üyeleri için TBMM İçtüzüğü'nün 109. maddesinde öngörülen koşulları yitirmiştir. Usulde paralellik ilkesi uyarınca Sayın Köylü'nün komisyon üyeliğinin sona erdirilmesi için başlatılmasını arz ve talep ederiz." 

TBMM Başkanlığı'na yazıyla birlikte komisyonun CHP'li 4 üyesinin, Köylü'nün çekilmesi talebini içeren dünkü başvuru dilekçesi de iletildi.

Okunma Sayısı: 1392
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı