"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Küresünniler AKP'ye yine tepkili

22 Eylül 2015, Salı 12:48
Van'da 7 Haziran seçimlerinde kendi topluluklarından bir temsilcinin milletvekili adayı olarak gösterilmemesine tepki amacıyla seçimi boykot eden Küresünniler, 1 Kasım seçimleri öncesi yine istemedikleri bir ismin Van listesine konulması nedeniyle AKP'ye tepkili.

Yaklaşık 100 yıl önce İran'dan göç eden ve çoğunluğu Azeri olan topluluk mensuplarının oluşturduğu Küresünni Düşünce Platformu Sözcüsü Ferhat Atacan, yaptığı yazılı açıklamada AKP'nin 1 Kasım seçimlerinin Van milletvekili listesine tepkili olduklarını dile getirdi.

7 Haziran 2015 seçimlerinde de kendi topluluklarından bir temsilcinin milletvekili aday listesine koyulmaması nedeniyle seçimleri boykot ettiklerini belirten Atacan, 1 Kasım seçimlerinde ise toplulukları tarafından istenmeyen bir kişinin Küresünni temsilcisi olarak listeye konulmasına tepki gösterdi.

TEPKİMİZ DAHA ŞİDDETLİ OLACAK

7 Haziran seçimlerinde yaptıkarı boykot sonrası topluluklarının yok edilmeye çalışıldığına dikkat çeken Atacan, "Platform olarak yaptığımız toplantı sonrası Ak Parti’nin 1 Kasım seçimleri için hazırladığı Van Milletvekili listelerinde Küresünni topluluğunun bertaraf edilmesine yönelik girişimlerin söz konusu olduğunu kararı alındı. 7 Haziran seçimlerinde alınan boykot kararına uymayarak halkını yüzüstü bırakıp giden ismin listeye bırakılması manidardır. Bu isim listeye bırakılarak Küresünni toplumunun birlikteliğinin dağıtılması planlanmıştır. Halkını bırakarak çıkarı uğruna kirli yapılarla işbirliği yapan bir ismin, 6’ncı sıradan aday gösterilmesi kendisine de hakaret içeriklidir. Bu şahsiyet hem halkından olmuş, hem de kirli emellerine ulaşması bazı partilerin baraj altında kalması ümidine hapsedilmiştir. Bu bağlamda topluluğumuzun birlikteliğine yönelik gelecek kaygılarımızı bertaraf etmek amacıyla başlatılan bu çalışmalara tepkimiz, önceki tepkilerimizden çok daha şiddetli hale getirilecektir" dedi.

DHA

Etiketler: küresünni, van, akp
Okunma Sayısı: 1613
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı