"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Meclis başkanı seçildi

01 Temmuz 2015, Çarşamba 17:03
TBMM Genel Kurulu meclis başkanlığı seçimi için toplandı. Başkanın son turda belli olması bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu'nda dün yapılan 1. ve 2. tur oylamalarında 367 sayısına ulaşılamaması nedeniyle başkan seçimi bugüne kalmıştı. Üçüncü turda 276 oy alınamaması halinde en çok oy alan iki aday 4. ve son turda yarışacak. Bu turda en çok oy alan aday meclis başkanı seçilecek.

Dün yapılan ilk turda AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 125, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu 81 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 81 oy almıştı.

İkinci turda ise İsmet Yılmaz 256, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal 128, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanolu 80 ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat da 80 oy almıştı.

3. TUR BİTTİ

Meclis başkanı seçiminde 3. tur oylama sona erdi; oy sayımı sonuçlandı. İhsanoğlu 80, Fırat 78, Baykal 129 ve Yılmaz 259 oy aldı. Böylece 4. tura İsmet Yılmaz ve Deniz Baykal kalmış oldu.

4. TURDA OYLAR SAYILIYOR

Meclis Başkanı seçiminde 4. tur oy verme işlemi sona erdi. Oylar sayıldı, AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM Başkanı seçildi.

Okunma Sayısı: 3775
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı