"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MHP adayına verilen 1 fazla oy kimden geldi?

23 Kasım 2015, Pazartesi 11:53
TBMM'de temsil edilen dört partinin dördünün de aday çıkardığı yarışta, AKP adayı İsmail Kahraman TBMM Başkanı olarak seçildi. 40 milletvekili olan MHP'nin adayı Yusuf Halaçoğlu 41 oy alınca, bu bir oyun nereden geldiği merak konusu oldu.

Hürriyet’ten Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre; TBMM Başkanlığı seçimine AKP İsmail Kahraman ile girerken, CHP'nin adayı Gülsün Bilgehan, MHP'nin adayı Yusuf Halaçoğlu, HDP'nin adayı ise Mehmet Mir Dengir Fırat oldu. İlk tur oylamada, 317 miletvekili olan Ak Parti'nin adayı Kahraman 316, 134 milletvekili olan Bilgehan 127, 40 milletvekili olan MHP'nin adayı Halaçoğlu 41, 59 milletvekili olan HDP'nin adayı olan Fırat ise 41 oy aldı.

Oylama sonuçları açıklandıktan sonra kulislerde en çok, MHP'nin adayı Halaçoğlu'nun aldığı o bir fazla oy konuşuldu. O oyun Halaçoğlu'na kim tarafından verilmiş olabileceği üzerinde yorumlar yapıldı. Gerek muhalefet, gerekse iktidar kulisinde bu konuda yapılan esprilerin odağında ise, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş vardı.

3 dönem üst üste MHP'den milletvekili seçilen Türkeş, 1 Kasım seçimleri öncesinde geçici seçim hükümetine katılmak konusunda partisiyle farklı düşmüş bu nedenle partiden ayrılıp, 1 Kasım'da AKP'den milletvekili adayı olmuştu. Kulislerde, MHP'li Halacoğlu'nun aldığı o bir fazla oyun, "alışkanlık" nedeniyle Türkeş tarafından verilmiş olabileceği yönünde espriler yapıldı. İkinci tur oylamada ise, durum "düzeldi";  Halacoğlu'nun oyu 40'a düşerken, AKP'nin adayı Kahraman'ın oy sayısı ise 317 oldu.

Okunma Sayısı: 1672
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı