"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

MİT TIR’ları hakkında bildiklerimiz var

08 Ocak 2016, Cuma 13:16
MHP Genel Başkan Yadımcısı Ümit Özdağ, MHP’den ayrılarak AKP’ye geçen Tuğrul Türkeş’in MİT TIR’larıyla ilgili daha önce yaptığı “O silahlar Türkmenlere gitmiyordu” açıklamasına dair partide ek bilgi bulunduğunu belirtti.

Diplomasi Muhabirleri Derneği’nin (DMD) üyeleriyle bir araya gelen Özdağ,  MİT TIR’larıyla ilgili bilgileri olduğunu ifade etti ve “Bildiklerimiz var ama şimdi söyleyemem” dedi.

Özdağ, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutukluluğuna ilişkin ise “Basın özgürlüğünün açık kaba ihlalidir. Ama basın özgürlüğü ihlali sadece bu hadisede değil, 2007 sonrasında Ergenekon kumpasıyla başlayan süreçte defalarca ihlal edilmiştir. Bunun devamıdır. Şimdi başkanlık rejimine giderken kalan özgürlüklerin de tasfiyesinin hazırlıkları yapılmaktadır. Yalçın Akdoğan, ‘AKP’nin ayaklarını bağlayan zincirlerden kurtulması lazım’ dedi. Açıkça söylediği hukukun üstünlüğünden kurtulmaktır; hukukun denetiminden kurtulmadır. Bu kaba bir faşizmdir” diye konuştu.

'YARGI BAĞIMSIZLIĞI ORTADAN KALDIRILDI'

7-25 Aralık’tan bu yana Türkiye’de kimsenin hukuk devleti güvencesine sahip olmadığını ve Anayasa’nın 138’nci maddesinde güvence altına alınan yargı bağımsızlığının ortadan kaldırıldığını söyleyen Özdağ, “Askıya alındığı andan itibaren hukuk devletinden bahsetmek bir fantazi haline gelmiştir. Bugün mevcut anayasa, hükümetin istediği maddeleri uygulayan istemediklerini uygulamayan bir haldedir. Onun için hukuk devleti derseniz o, gerçekleştirilmesi gereken devlettir" ifadelerini kullandı.

 

Okunma Sayısı: 1624
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı