"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

O soruya cevap ver(e)medi

24 Şubat 2016, Çarşamba 11:55
İçişleri Bakanı Efkan Ala, milletvekillerinin "Barikatlar, çukurlar, bomba düzeneği hazırlanırken devlet neredeydi?" sorusuna cevap vermedi. "Bunlar olurken neredeydi bu devlet?" sorusu da yöneltilen Bakan Ala, bu soruyu da cevapsız bıraktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 42'nci birleşimini TBMM Başkanvekili Pervin Buldan yönetti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu adına Grup Başkanvekili Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in, 'sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde meydana gelen yaşam hakkı ihlalleri konusunda gerekli tedbirleri almadığı ve sokağa çıkma yasaklarıyla sorunların derinleşmesine zemin hazırladığı' iddiasıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki gensoru açılmasına ilişkin önergesi görüşüldü. Yapılan oylama sonucu önerge reddedildi. 

İçişleri Bakanı Efkan Ala, konuşma yaparken dikkat çekici diyaloglar yaşandı. Ala'nın "Şimdi, olan biten nedir? Olan biten şu: Bu Irak'taki, Suriye'deki bütün dünyayı etkileyen, gerek göç dolayısıyla gerekse sınırlarımızın yapısı dolayısıyla gerekse oradaki yeni yapılanmalar dolayısıyla ortaya çıkan sorunun Türkiye'yi etkilemesiyle sınıra çok daha yakın birtakım bölgelerde ama bazen de içerilerde değerli arkadaşlar, terör örgütü yöntem değiştirdi; çukurlar kazdı, barikatlar koydu, patlayıcıların düzenekleri koydu ama şöyle bir soru akla gelebilir…" demesi üzerine CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, "Siz izin verdiniz." dedi. 

Bu sözler üzerine Bakan Ala, "Hiç bağırmayın arkadaşlar, ben sizin zihninizdeki soruları biliyorum." karşılığını verdi. Arslan ise "Hayır, siz görevdeydiniz Sayın Bakan, görmediniz mi?" diye konuştu. Daha sonra Ala, "Diyebilirsiniz ki 'Ya, arkadaşlar, bunlar olurken neredeydi bu devlet?' Tamam." şeklinde konuştu.

Bu sözler, CHP sıralarından alkış aldı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise "Bravo, bravo Sayın Bakan." dedi. Bunun üzerine Bakan Efkan Ala, "Şimdi, bakın, ben size -bu soru soruluyor- şimdi nerede olduğumuzu söyleyeceğim. Bakın, bunlar sizin gördüğünüz bu konjonktürden etkilenen ama -bizim şurada sadece listesi var- bakın, son, 31 Aralık'tan sonra yakalananları söyleyeyim, tarihleri, bütün illeri söylemeyeceğim devlet sorumluluğu var, bizim böyle bir lüksümüz yok, biz sorumlu mevkide, makamda ve yerdeyiz. Memleketin huzuru, güvenliği…" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de "Her yerde bomla patlıyor." karşılığını verdi. Ala'nın "Ben söyleyeceğim, söyleyeceğim." demesi üzerine MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, "Biz iki yıl öncekini merak ettik Sayın Bakan, bunlar kazılırken ne yaptığınızı merak ettik Sayın Bakan." dedi. Ala, "Arkadaşlar, saygıdeğer milletvekilleri; ben sizi bilgilendirmek istiyorum." ifadelerini kullandı. Ersoy da "O dönemi de bilgilendirirseniz Sayın Bakanım." diye konuştu. 

Ala, "Bakın, sizler buradan konuşurken ben hiçbir şey söylemedim. Değerli arkadaşlar, burada bu terörle mücadele ederken bizim vazgeçilmezlerimiz var." diye belirtti. MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de "Kazılırken niye müdahale etmediniz, kazılırken?" diye karşılık verdi. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise "Çözüm süreci öncesinde neden yapmadınız Sayın Bakan?" dedi. 

Bakan Ala, şöyle konuştu: "Denizli'ye 347 milyon gitmiş, Erzurum'a 382 milyon, Diyarbakır'a 489 milyon, Eskişehir'e 329 milyon. Bunlar objektif kriterlere göre gönderiliyor. E vatandaştan oy olan insanların vatandaşa hizmet yapması gerekirken Sur'da bu barikatlar, bu çukurlar, bu kadar bomba düzeneği neden? Neden? Belediyenin araçları hizmet yapacağına çukur kazmış ve onun arkasında duranları neden destekleyen bazen açıklamalar yapılıyor değerli kardeşlerim?"

"BELEDİYELERE PARAYI GÖNDERİYORUZ, ÇUKUR KAZIYOR, SİLAHLAR ÇIKIYOR"

Bakan Ala, sözlerine şöyle devam etti: "Biz, belediyelere, herkese, her belediyeye aynı parayı gönderiyoruz. Ama belediyeler, arkadaşlar -araçlarını burada gösterebilirim- çukur kazıyor ve içinden, traktörünün içinden silahlar çıkıyor. Tabii ki biz gereğini yapıyoruz. 20 belediye başkanı görevden uzaklaştırılmıştır. Yani 60'a yakın orada belediye meclisi, il genel meclisi görevden uzaklaştırılmıştır."

Arslan'ın "Görmediniz mi?" sorusuna da Bakan Ala, "Gördük, gereğini yaptık arkadaşlar. Biz hepsini yaptık. Yalnız bizim her yaptığımızı siz her zaman göreceksiniz diye bir şey yok. Onu millet görüyor. Millet göremeyenlerin göremediğini de görüyor. Onun için, bizim hedef kitlemiz milletimizdir ve milletimize yapıyoruz ne yaparsak, ondan da takdir bekliyoruz. Yüzde 49'5'la takdirini sunmuştur, biz de onlara hizmet ediyoruz." karşılığını verdi.

8 ilçede bu tür operasyonlar yaptıklarını dile getiren Ala, "Cizre, Silopi, Sur, Dargeçit, İdil, Varto, Silvan; bunlarda kaldırdığımız barikat, çukur 2.080, bomba düzeneği 2.500, silah ve patlayıcı, uzun namlulu silah, böyle mühimmatlar… Sokağa çıkma yasağı şu anda 4 ilçede devam ediyor. Birinde kısmen, gece, diğer üçündeyse gün boyu; Sur, İdil ve Cizre. Değerli arkadaşlar, diğerlerinde yaptığımız gibi inşallah burada da vatandaşımızı bu sıkıntıdan kurtaracak tedbirleri aldık ve bunları kısa zamanda neticelendirmek arzusundayız." ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 3498
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    24.2.2016 18:42:42

    uludağda kayak yapıyorduk....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı