"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'OHAL yasasına herkes karşı çıksın'

16 Temmuz 2021, Cuma 22:00
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Meclisin çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Türkkan, Genel Kurulda torba teklifin görüşüleceğini söyledi.

“Torba yasa teklifi hazırlanırken içerisinde halkın yararına olan birkaç düzenlemenin konulduktan sonra esas zehrin arkada tutulduğunu” söyleyen Türkkan, şunları kaydetti: “Bu torbanın zehri, OHAL’in üç yıl uzatılmasıdır. Bu üç yıl, Türkiye tekrar OHAL şartlarında seçime gidecek demektir. Gizli oy açık sayım yerine, gizli oy gizli sayıma kadar gidebilir. Bu OHAL maddesiyle TMSF üzerinden kayyım atamak tehdidiyle iş adamlarını muhalif olmaktan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Bu OHAL, Türkiye’yi demokrasiden gitgide uzaklaştıran bir sürecin ismidir. Toplumun bütün kesimlerini, Meclis’te bu hafta görüşülecek olan OHAL yasasında direnç göstermeye dâvet ediyorum.”        

Boğaziçi geleneği

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’nun görevden alınmasını da değerlendiren Türkkan, “Cumhurbaşkanı, ‘Melih Bulu orada bir devrim yapacak.’ dedi. Hakikaten devrim yaptı. Boğaziçi geleneğine hiç uymayan, öğrencilerin kampüse sokulmadığı, öğrencilerin gözaltına alındığı, öğrencilerin dövüldüğü, öğretim üyelerinin tartaklandığı, KYK burslarının kesildiği bir dönem devrimse Melih Bulu’nun yaptığı bir devrimdi. Bu devrimin sonuçlarını hep beraber gördük.” dedi. 

AA

Etiketler: OHAL, yasa
Okunma Sayısı: 6483
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı