"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sadullah Ergin'den Cem Küçük'e yalanlama

28 Aralık 2015, Pazartesi 16:48
Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, Star Yazarı Cem Küçük'ün kendisiyle ilgili ortaya attığı iddiaları yalanladı.

Ergin, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 17 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'nun yapıldığı gün, gece saat 03.00'e kadar Başbakanlık'ta bulunduğunu belirtti. Ergin, “Sayın Başbakan tarafından kanunların değiştirilmesi ile ilgili bir telkin yapılmadığı gibi benim de iddia edilen şekliyle cevap vermem söz konusu olmamıştır.” ifadelerini kullandı.

Cem Küçük, geçen hafta yaptığı açıklamalarda, dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Aralık'ta Başbakanlık Ofisi'nde bir grup bakan ve milletvekiliyle toplantı yaptığını, ancak dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in toplantıda olmadığını, telefonlara çıkmayınca polis eşliğinde getirildiğini öne sürdü. Küçük, iddialarının devamında da "Başbakan, 'Bu yasaların geçmesi gerekiyor, tedbir almamız lazım, poliste bazı değişikliklere gitmemiz lazım, hemen bunları hazırla, Meclis'e getir' dedi. Sadullah Ergin uykulu gözlerle 'Sayın Başbakanım ben bunları yapamam, siz beni görevden alın, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığım söz konusu, siz beni Hatay'a gönderin' dedi. Erdoğan bunları duyunca onu görevden aldı ve Bekir Bozdağ'ı göreve getirdi." iddialarını dile getirdi.

Cem Küçük'ün iddialarının asılsız olduğunu belirten Ergin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olay akşamı Başbakanlık Resmi Konut'ta yapılan tüm toplantılarda bulunduğunu savundu. Ergin, “Saat 03.00'e kadar resmi konuttaydım. O saatte kendi ikametime geçtim. Yarım saat sonra başka bir konu için tekrar davet edildim ve tekrar resmi konuta döndüm. Olay bundan ibarettir. Bu konu daha önce de dile getirilmiş ve tarafımdan 23 Mayıs 2014 tarihli basın açıklaması ile tekzip edilmiştir. Sayın Başbakanın 'yasaların değiştirilmesi' yönündeki talebine karşılık 'Ben yapamam, beni Hatay Büyükşehir'e aday yapın beni oraya gönderin' mealindeki sözler tamamen iftiradan ibarettir.” dedi.

17 Aralık'tan çok önce belediye başkan adaylığının açıklandığını hatırlatan Ergin, şu ifadeleri kullandı: “Birkaç gün içinde adaylık nedeniyle görevden ayrılacak olan bir Bakan'a, Sayın Başbakan tarafından kanunların değiştirilmesi ile ilgili bir telkin yapılmadığı gibi benimde iddia edilen şekliyle cevap vermem söz konusu olmamıştır.

İddia edilen diyalog sonucu olarak 19 Aralık 2013 akşamı görevden alındığım şeklindeki sözler de gerçek dışıdır. Şöyle ki; kabine değişikliği 26 Aralık 2013 günü yapılmıştır. Kabineden belediye başkan adayı olan 3 bakan (Binali Yıldırım, Fatma Şahin, Sadullah Ergin) aday oldukları için birlikte görevden ayrılmışlardır. Aynı kabine değişikliğinde toplam 10 bakanlıkta görev değişikliği yapılmıştır. 'Yüzde yüz doğru' denilerek iddia edilen olayların bir teki dahi doğru değildir.”

Okunma Sayısı: 2483
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı