"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TBMM'de 2 maddenin oylaması tamamlandı

18 Mayıs 2016, Çarşamba 09:13
TBMM'de görüşülen dokunulmaz teklifinin 2. maddesi kabul edildi.

TBMM'de 2. madde oylaması sonlandı

Milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin 1. maddesi 350 oyla kabul edilirken, 2. maddenin oylanmasında 357 evet oyu kullanıldı. Teklifin tümü üzerinde cuma günü görüşülecek.

Meclis Genel Kurulu'nda 'dokunulmazlık' teklifinin geneli üzerindeki görüşmelerin tamamlanmasının ardından maddelerine geçilmesi için gizli oylama yapıldı. 536 milletvekilinin katıldığı gizli oylamada 348 evet, 155 hayır, 8 çekimser, 25 boş oy çıktı. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'ın açıkladığı oylama sonucunun ardından birleşime ara verildi.

AKP ve MHP'nin toplamı 356

Meclis Başkanı çıkarıldığında AKP ve MHP’li milletvekillerinin tamamı oylamaya katılıp dokunulmazlıkların kaldırılması için oy kullanırsa toplam sayı 356’ya ulaşıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkların kaldırılması için oy kullanacaklarını açıkladıkları halde CHP’den büyük bir fire bekleniyor. Birçok milletvekili şimdiden bu yönde oy kullanmayacaklarını açıkça söyledi. Şimdi akıllardaki soru CHP’den gelecek oyların referandum aralığının aşılmasına yetip yetmeyeceği.

En fazla dosya HDP'liler hakkında

Anayasa değişikliği 138 milletvekilini etkileyecek. Bunların 27'si AKP, 51'i CHP, 50'si HDP, 9'u MHP milletvekili. Hakkında fezleke bulunan bir isim ise bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka.

Bu 138 vekil hakkındaki dosyaların toplam sayısı ise 667. Bunların 46'sı AKP, 192'si CHP, 405'i HDP, 20'si MHP milletvekillerine, 5'i ise Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ait. 

AA

Okunma Sayısı: 3381
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı