"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tek partiyle demokrasi de, huzur da olmaz

03 Haziran 2021, Perşembe
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor’ sözlerine tepki olarak tek partiyle demokrasi de huzur da olamayacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün TRT’de gündeme dair soruları cevapladı. Erdoğan’ın Parlamenter sistem ile ilgili söylediği, “‘Türkiye çok partili sistemden huzur bulamıyor. Netice de alamıyor’, bunları yaşadık mı yaşadık. Koalisyonlar dönemine dönmeyi milletimiz asla istemiyor, kurtulduk bundan diyor, tekrar bizim başımızı belâya sokmayın” ifadeleri tepki topladı. Sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, tek partiyle demokrasi ve huzurun olamayacağına şu sözleri ile dikkat çekti: “Eyy Türk Milleti; Demokrasi, seçim, muhalefet, bağımsız yargı, özgür basın gibi kavram ve kurumlarla beyfendiyi niye yoruyorsunuz. Huzur TEK PARTİ’de anlaşılan! Demokrasi serüvenimizin yeni miladı! Vah ki vah!”

Bedelini vatandaş ödüyor

“Her bir sorumsuz yorum ve açıklamanın bedelini vatandaş, çiftçi, memur, emekli, tüccar her gün ‘can alıp can vererek’ ödüyor!” diyen Uysal, “Yazık oldu memlekete! Ülkeyi yönetenlerin ülkenin en temel probleminin farkında olmadığı yerde rehinsinizdir! Hâlâ televizyonlarda ‘racon kesmekle’ ülkeyi iyi yönettiklerini zannediyorlar ya! Sizin evlerde sakladıklarınız dolar, vatandaşın, yatırımcının ve ülkenin borcu dolar!” dedi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ben ekonomistim” dediğini hatırlatan DP Genel Başkanı Uysal, “Allah muhafaza bir de ‘ekonomist’ olmasaymışsınız ülkenin ve vatandaşın durumu nasıl olurdu” dedi. 

Etiketler: tek parti, demokrasi
Okunma Sayısı: 4749
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    3.6.2021 16:03:03

    RTE diyor'Ben ekonomistim,muhalefet ekonomiden ne anlar.,Acaba faizler düşecek diyerek bir sözü ile kimler dolarlarını yüksek kurla satarak köşelerine yeni köşeler ekledi.Muhalefet ise bu sözü söyleyenin sözünün nereye varacağını bilmeden söylemesi ile ülkeye 76 milyar liralık yük bindiğini hesaplayıverdi.Ekonomiyi bilen merkez bankasına başkan dayandıramıyor ki şu an prf.ünvanlı başkanda onu tekzip ederek faizler öyle düşmez diyor. Mental yorgunluğu RTE'yi esir almış ağzından çıkanı kulağı duymuyor amma mikrofonlar bize duyuruyor.Mesela salgın için bordan dezenfaktan yapılınca'Bütçe açığını kapatmada kullanırız,diyecek kadar bitmiş,tükenmiş ve acziyet içinde bir RTE.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı