"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'de daha önce hiç olmadı: Bir ilk gerçekleşebilir!

07 Ağustos 2015, Cuma 10:19
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, Erdoğan’ın Başbakan Davutoğlu’nu Başbakan olarak atayıp seçim hükümeti kurdurabileceğini söyledi.

Milletvekilliği ve Meclis'teki görevleri sona erdikten sonra "Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı" görevine getirilen Prof. Dr. Burhan Kuzu, önemli açıklamalarda bulundu.

"Bunun uygulaması Türkiye'de şimdiye kadar hiç olmadı"

Akşam'da yer alan habere göre koalisyon görüşmeleri sürerken süreçte yaşanabilecekleri değerlendiren Kuzu, ufukta üç yol göründüğünü belirtti. İlk seçenek olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim hükümetine yol verebileceğini ifade eden Kuzu, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında tüm partilerin katılımıyla Türkiye’nin erken seçime gidebileceğini söyledi. Kuzu, "Bunun uygulaması Türkiye'de şimdiye kadar hiç olmadı" dedi. 

İkinci yol olarak Meclis’te seçim kararı alınabileceğini ifade eden Kuzu, son seçenek olarak ise dışarıdan destekli bir Ak Parti hükümetinin ülkeyi erken seçime götürebileceğini vurguladı. 

"Bana göre makul olan yüzde 7"

Prof. Kuzu seçim barajının anayasaya eklenecek geçici maddeyle erken seçimde yürürlüğe girebileceğini ifade ederek, "Bana göre makul olan oran yüzde 7'dir. Yüzde 10'da bile sorun yaşanırken, yüzde 7'nin altı, parlamenter sistemde yıkım demektir" dedi. 

Etiketler: burhan kuzu
Okunma Sayısı: 2141
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı