"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaşa şiddet uygulayan iktidar, kimin ve neyin güvenliğini sağlayacak?

27 Şubat 2015, Cuma 16:06
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, TBMM'de devam eden "İç Güvenlik Paketi" tasarısı görüşmeleri hakkında açıklamada bulundu. Uysal, yaptığı yazılı açıklamada "Güvenliğini sağlamak için toprağını terk eden hükümetten, "İç Güvenlik"i sağlamak için yasa çıkarmasını değil, ülkede sebep oldukları güvenlik açığının son bulması adına iktidarı terk etmesini bekliyoruz" dedi.

Güvenlik yasasına karşı çıkan vekillerin güvenliklerinin tehdit altında olduğunu söyleyen Uysal, yaptığı açıklamada şu görüşlere dile getirdi:

Güvenliğini sağlamak için toprağını terk eden hükümetten, "İç Güvenlik"i sağlamak için yasa çıkarmasını değil, ülkede sebep oldukları güvenlik açığının son bulması adına iktidarı terk etmesini bekliyoruz. Erteleye erteleye bugünlere kadar getirdikleri, kendi güvenliklerini sağlamaya yönelik paket Meclis'te "dövüşerek" görüşülmeye devam etmektedir. Çatışmalardan ve kavgalardan semiren iktidarın bu durumu göz önüne alındığında, yapılması gerekenin bir yasa değişikliği değil bir iktidar değişikliği olduğu ortadadır. İktidar da bunun farkındadır. 7 Haziran seçimlerinde tercihlerin Milli güvenlik, kardeşlik ve barıştan yana olacağını bildiklerinden ve Millet'in tercihlerinin farkına vardıklarından dolayı bu paket, iktidar değişikliğinin yapılmamasına yöneliktir.

Güvenlik yasasına karşı çıkan vekillerin güvenliği tehdit altındadır

Tasarının görüşülmesi sırasında iktidar milletvekillerinin saldırısına uğrayan muhalefet milletvekillerinden bazıları ciddi yaralar almıştır. İktidar, tasarının görüşülmesi sırasında fikir beyan eden milletvekillerini, "adamları"na darp ettirdiğine göre, kim bilir bu tasarının yasalaşması halinde muhalefet eden vatandaşa neler edecektir? Bu tasarı henüz ortada yokken, polis teşkilatını ve adli kolluk kuvvetlerini, il başkanlarına bağlı teşkilatlar olarak kullanan, polisin uyguladığı şiddeti savunan, yetmezmiş gibi bürokratları ve kendileri vatandaşa şiddet uygulayan iktidar, bu tasarı ile kimin ve neyin güvenliğini sağlayacaktır?

Temayül değil yetenek yarışması yapılacaktır

Tasarının görüşülmesi sırasında, Meclis çatısı altında şiddetten sabıkalı "kadrolu boksör"leri ile şiddeti bir "görüşme şekli" haline getiren AKP, 7 Haziran seçimlerinde, temayül yoklaması yerine, adayların dövüş yeteneklerinin sergileneceği yarışmalar düzenlemelidir.

"Hükümet terörü" tam da budur

Terör, belirli bir siyasi amaca yönelik olarak bir guruba, kitleye yöneltilen baskı ve şiddet eylemlerine verilen isimdir. Bu hali ile bakacak olursa, hali hazırda vatandaşa şiddette "tarih yazan" iktidar, tasarının yasalaşması halinde 12 yıldır uyguladığı baskıyı yasal hale getirecek, hükümet terörü tam manası ile hayata geçecektir. Silahlarını bırakan kolluk kuvvetlerine silah kullanma yetkisi vermek popülist bir amaç taşımaktadır

Demokratik haklardan biri kullanılırken temel haklara zarar verilmemeli

Ancak tüm bu eleştirilerin yanında, eylem yapmak, sesini duyurmak gibi en temel demokratik haklarını kullanan vatandaşın, bir diğer vatandaşın, bireyin temel haklarına zarar vermemesi en önemli meselemizdir. Eylemler, bireyin fikrini, bir başka bireyin yaşam hakkına ve tüm diğer temel haklarına halel getirmeyecek mahiyette olmalıdır. Bu bakımdan yasa tasarısı içindeki kimi maddeler bizce doğru tespit edilmiştir. Buradaki yanlışlık ise, en doğru olanı bile kendine doğrultan bir iktidarın varlığıdır. 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2617
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı