"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargı, şu ana kadar Elçi'nin katilini bulmak için adım atmadı

07 Aralık 2015, Pazartesi 13:21
HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, yargının şu ana kadar Tahir Elçi'nin katilini bulmak için adım atmadığını ileri sürdü.

Beştaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kendisi için öncelikli meselenin Elçi'nin katilinin kim olursa olsun bulunması, yargı önüne çıkarılması, tutuklanması ve adil bir yargılamayla hak ettiği cezaya çarptırılması olduğunu vurguladı.

Tahir Elçi'yi vuran kurşunun Sur tarafından değil, arkadan geldiğini iddia eden Beştaş, "Bu kesin. Bunu kriminal inceleme de çıkaracak.  Ben morga da girdim. Tek kurşun. Bir kere tek kurşun, arkadan, polis memurlarının olduğu noktadan, o yönden gelen bir kurşun ve hiçbir çatışma izinin ceset üzerinde görülmemesi suikast, cinayet, bilinçli bir cinayet olduğunu en azından hedef gözetildiğini yeterince ortaya koyar" görüşünü savundu.

Bunu siyaseten değil, kriminal açıdan söylediğini ifade eden Beştaş, "Neredeyse alenen bir cinayet işlendi canlı yayında ve sadece öldürülme anı ile nereden ateş açıldığı yok" dedi.

Beştaş, görevlerinin, bu cinayetin kapatılmaması olduğunu vurgulayarak, "Yargı şu ana kadar Elçi'nin katilini bulmak için adım atmamıştır. Göstermelik adımlarla, açıklamalarla cezasızlığa giden yolu adım adım örmektedir" iddiasında bulundu.

Yetkililere de seslenen Beştaş, "Hem soruşturma makamlarına hem yargı erkine hem bakanlığa hem hükümete, bu cinayetin altında kalırsınız. Şu anda bütün Türkiye Elçi'nin cinayetini tartışıyor. Uluslararası alanda büyük bir tepki var. İnsan hakları ve hukuk örgütlerinden büyük bir tepki ve olayın aydınlanmasına yönelik çabalar var. Daha fazla katilleri korumayın. Bugüne kadar koruduğunuz, beraat ettirdiğiniz katiller herkes tarafından biliniyor. Buna bir yenisini eklemeyin" ifadelerini kullandı.

AA

Okunma Sayısı: 1321
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı