"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni anayasa ve başkanlık en kısa zamanda Meclis'e gelecek

18 Ekim 2016, Salı 11:39
Başbakan Binali Yıldırım, AKP Grubu olarak, anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini içeren tekliflerini Meclise getireceklerini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, Türk Hava Kuvvetleri'nin Musul operasyonunda yer aldığını açıkladı, "Musul’da Türkiye’nin işi yok diyenler cevabını aldı" dedi. Yıldırım Başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili de, anayasa değişikliği teklifini en kısa sürede Meclis'e getireceklerini söyledi. 

AK Parti Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Musul operasyonunda Türk Hava Kuvvetleri'nin de yer aldığını açıkladı. Yıldırım, şunları söyledi:

"Olan biteni yakından takip ediyoruz, her gelişmeye uygun planlarımız hazır. Türkiye aleyhine herhangi bir durum ortaya çıkarsa gereken adım hemen atılacak ve misliyle karşlık verilecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın da altını çizdiği, 'Operasyonda da masada da olacağız' sözünün arkasındayız."

"Operasyonda ön saflarda olan Ninova Mücahitleri Başika’da eğittiğimiz milislerdir. Koalisyonda, havadan müdahalede bizim hava kuvvetlerimiz de yer aldı. Musul’da Türkiye’nin işi yok diyenler cevabını aldı."

"Tehdide karşı gerekeni yaparız, kimseden icazet almayız."

"Kimse kusura bakmasın, sınırlarımızın hemen dibinde bir oldu bittiye asla müsaade etmeyiz. Irak'ta yeni Yezidlere de yeni Kerbela'lara da asla göz yummayacağız."

Başkanlık tartışmaları

Başbakan Yıldırım, Başkanlık sistemi tartışmalarına da değindi. En kısa sürede anayasa değişikliği teklifini Meclis'e getireceklerini söyleyen Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sistem karmaşasının ortadan kalkmasını istiyoruz. Mevcut durumu Anayasa’daki durumla uygun hâle getirmek... Bunun başlangıcını yapmış bulunuyoruz. En kısa sürede AK Parti grubu olarak Anayasa’daki gerekli değişiklikleri öngören teklifimizi yüce Meclis’e sunacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Böylece bu anayasa konusunu da siyaset malzemesi olmaktan çıkaracağız. Eminim yüce Meclis bu sorunu ya kendisi çözecek ya da çözümü için millete havale edecek. Sayın Bahçeli ile dün (Pazartesi) bir görüşme yaptım. Sayın Bahçeli’nin tutumu da gayet nettir. Kendisi de bu fiili durumun Anayasa ile uyumsuzluk içerdiğini ve konunun çözüme kavuşması gerektiğini ifade etti. Adresin de millet olduğunu açıkça söyledi. Biz de aynı şeyi söylüyoruz. Şimdi icraat zamanı. Anayasa ve sistem konusunu milletin önüne götürüp çözüm üretme zamanı. Buradan ana muhalefet partisi lideri Sayın Kılıçdaroğlu’na da çağrıda bulunuyorum. Gelin siz de bu kervana katılın, bu şeref hepizime ait olsun. Hep birlikte bu anayasa meselesini çözelim, son sözü millet söylesin. Şu sözü de veriyorum, siz bu değişikliğe destek verseniz, 367’nin üstüne de çıksa son sözü millet söyler."

MHP Genel Başkanı Bahçeli grup toplantısında, Başkanlık sisteminden yana olmadıklarını ancak bunu "millete sormakta da sakınca görmediklerini" söyleyerek referanduma destek mesajı vermişti. Bahçeli, "MHP yarlamenter sistemin revize edilip reforma tâbi tutulmasından yanadır. Ancak milletimize görüşünü sormanın, filizli çelişkiyi son erdirmeyle ilgili müdâhil olmasını istemenin hiçbir mahsurlu ve sakıncalı tarafını da görmeyecektir" demişti.

Okunma Sayısı: 1816
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • rana

    18.10.2016 14:45:26

    Bu bizim icin ve toplum yapisi icin sosyolojik olarak dahami iyi yoksa politikacilar Türkyeyi istedikleri yere yönlendirmede daha kolaymi hareket edecekler... Zavalli gul ve davutoglu sahneden kapi disari atilmalarinin sebebi Binali gibi itaatkar olamamalariydi galiba...Harald Lesch alamn yazar arastirmaci "insanlik kendini öldürüyor " adli kitabindan Dünya gercekleini objektiv ve ilimsel acidan yaklasmis ve kitabinda konusma yaptigi toplum ahlak prof..söyle diyor...Adalet duygusu bir insanin kendini gelistirip istidatlarinin ortaya cikmasi icin en önmeli bir sarttir..HUKUK DEvletinide bu hissin yasanmasinin arkasindan gelen en önemli sistemdir...Demokratik sistem ise ögrenilmesi gereken ve Kritik gerektiren seslere ihtiyac duyar.. Yani biz toplum olarak demokrasiye sahip cikamadik Kritik yapmaktan ziyade hep devletten beklediysek zaten gitmeeyen birseyler vardi ..Baskanlik sistemi de demokrasiye vurulmus geri bir darbe...Sonumuz hayrola..

  • Fatıma

    18.10.2016 13:35:06

    Mevcut durumu sorunlu hale getirip insanları başkanlık sistemine mahkûm etmeye çalışıyorlar. Baktılar davutoğlu'yla bu iş yürümeyecek hemen ayağı kaydırıldı. Halkın seçtiği başbakana darbe yapıldı. Hani hep halkın seçtiği diyorlar ya o halk istediklerini vermeyince o zaman aynı tepkiyi verebilecekler mi acaba? Ah davutoğlu sen parti kursaydın arkandan gelecek ne çok seçmen vardı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı