"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

52 ilacın fiyatı katlanacak

19 Ekim 2021, Salı 22:49
52 ilacın SGK ödeme listesinden çıkarılması hakkında İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan, “Bunlar çok kullanılan ilâçlar. SGK’ya da çok masraf olan ilâçlar. Kararın gerekçesi ekonomik. SGK listesinden çıkan ilâçların fiyatları da katlanacak” dedi.

Sputnik’deki habere göre Özcan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: “52 İlâç 15 Ekim’den itibaren geri ödemeden çıkartıldı. SGK Bu ilâçların bedelini karşılamıyor. Vatandaşın reçetesinde geri ödemeden çıkartılan ilâçlardan varsa parasını ödeyerek almak zorunda. Bu ilâçların içeride kas gevşeticiler, jeller, pandemide de sıklıkla kullanılan boğaz spreyleri ve bebeklerde diş çıkarma zamanı kullanılan ağrısını ve ateşini almasını sağlayan diş jelleri var. Genel olarak 52 kalem ilaçta 10-20 TL arasında değişen fiyatlardan bahsedebiliriz. Tek başına büyük bir bedel değil, ama çok sıklıkla kullanılan ilâçlar. Çok fazla reçete edildiği için SGK geri ödemesinde ciddî bir maliyeti olan ilâçlar. Ama bu ilâçlar sadece bir örnek yarın başka ilâç gruplarının da yolunun açılacağını düşünüyoruz. Neden bu ilaçlar desek bunun bir cevabı yok. Şu anda bunlar ileride ne olur bilinmiyor. Geri ödemeden çıkarılan ilâçlar zaman içerisinde birkaç kat artar. Devlet ödemesindeyken 5 TL olan bir ilâcın belki 15-20 TL’lere çıkabilmesi demek oluyor. Vatandaşların parası varsa ilâca ulaşabilecek yoksa o ilâca ulaşamayacak. Sağlıkta tasarruf yapamazsınız, sağlık tasarruf yapabileceğiniz bir alan olmamalı ilâç böyle bir şey değildir”

Okunma Sayısı: 1379
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    20.10.2021 08:46:02

    Ülkede çiftçiye,işçiye,hastaya gerekli desteği vermeyen,haberdeki gibi ilaçların ödenmesini iptal eden bir yerde dış ziyaretler diyerek oray yardım buraya yardım diyenelr sahi nasıl bir yüze sahiplerki daha dün gibi İBAN vererek 10 lira 10 lira yardım istediler işyeri kapalı esnaf,işten çıkarılmış işçi,mahsulünü maliyetinin altında satan çiftçiden.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı