"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yaş sebze meyve sektöründeki panik havası dağıldı

10 Aralık 2015, Perşembe 14:25
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya'nın yaş sebze ve meyve ithalatına kısıtlama getirmesine ilişkin, sektörde oluşan panik havasının dağıldığını söyledi.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya'nın yaş sebze ve meyve ithalatına kısıtlama getirmesine ilişkin, "Panik havası dağıldı, elimizden çıkarmak zorunda olduğumuz çok acil ürünler kalmadı zaten. Soğuk hava depolarında kısmen nar ve üzümlerimiz var. Bunları zaten diğer ülkelere belli oranlarda gönderiyorduk, şimdi oraya biraz daha yoğunlaşıp, sezonu iyi değerlendireceğiz" dedi.

Satıcı, bölgeden 50'den fazla ülkeye yaş sebze ve meyve ihracatı yaptıklarını belirterek, en çok ihracatı da Rusya'ya gerçekleştirdiklerini söyledi.

Rusya'nın yaş sebze ve meyve ithalatına kısıtlama getirmesinin sektöre etkilerine değinen Satıcı, "Bu konuda gerek hükümetimizin, Ekonomi Bakanlığımızın, Türkiye İhracatçılar Meclisinin gerekse sektör paydaşlarının hızlı hareket edip, burada oluşan mağduriyeti giderme anlamında son bir hafta, 10 gün içerisinde harcamış olduğu çabalar sonucunda bu krizin şokunu atlattık ve sektör normal seyrine doğru ilerliyor" diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1839
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı