"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Gazze’de zulüm ne zaman durur?

Faruk ÇAKIR
05 Şubat 2026, Perşembe
İsrail’in Filistin’de ve Gazze’de yaptığı zulmün haddi ve hesabı yok. Her ne kadar son 2 yılda bu zulüm ve katliam katmerleşmiş olsa da, yarım asırdan fazla bir süredir Filistinliler dünyanın gözü önünde zulüm ve haksızlıklara maruz kalmaktadırlar.

Filistin’de ve Gazze’de zulmün durması, “Zulüm dursun, katliam sona ersin, İsrail’i kınıyoruz” diye açıklama yapan ülkelerin bu sözlerinin ardında kararlılıkla ve cesaretle durmasına bağladır. Yoksa sadece kulağa hoş gelen açıklamalar yapılmaya devam eder ve İsrail’e siyasî ve ekonomik müeyyideler uygulanmazsa maalesef bu zulüm sona ermez.

“Gazze’de ateşkes sağlandı, barış oldu” gibi bir hava yayılmış olsa da gerçek anlamda bir ateşkes ve barıştan bahsetmek mümkün değil. Çünkü kanun ve kural tanımayan İsrail, keyfince her haksızlığa imza atıyor. Düşünün ki BM ve ona bağlı kurumların çalışmalarına dahi engel oluyor. Böyle bir durumda ‘barış’tan nasıl bahsedilecek?

Gazze’deki ‘ateşkes’e garantör olan devletlerin İsrail’in yaptığı zulümlere seyirci kalması da ayrı bir trajedi. Kamuoyu da “Gazze huzura kavuştu” şeklinde bir kanaate sahip olunca İsrail daha fazla keyfî hareketler yapıyor. Bu noktada Avrupa kamuoyunun daha dikkatli olduğu dahi söylenebilir. Pek çok Avrupa ülkesinde İsrail’i kınayan yürüyüşler ve açıklamalar yapılmaya devam ediyor. 

Erzurum’da da hekim ve sağlıkçılar, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek maksadıyla 116. haftada da “Sessiz Yürüyüş”lerini sürdürmüşler. Grup adına açıklama yapan Prof. Dr. Naci Ceviz, 116. kez dünyanın sustuğu yerde insanlığın ölmediğini haykırmak, Filistin’in, Gazze’nin ve tüm zulüm gören mazlumların gür sesi olmak için toplandıklarını söylemiş. Prof. Dr. Ceviz şöyle devam etmiş: “Yeryüzünde tek kişi kalsak bile Gazze’yi ve mazlumları konuşmalı, onlar için dua etmeli ve elimizden geldiğince onlara yardım göndermeliyiz. Unutmayalım hepimiz güvende değilsek hiçbirimiz güvende değilizdir. Bugün tavır koymazsak, yarın bizim için ağlayacak kimse bulamayız. İşte bunun için Gazze’de yapılan zulmü unutmayacağız.” (AA, 31 Ocak 2026)

Öte yandan BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese’nin ısrarlı ve kararlı tavrı da dikkat çekici. Albanese, yaygın kanaatin aksine; ateşkes anlaşmasından bu yana Gazze’de hiçbir şeyin değişmediğini hatırlatmış. Keskin nişancıların hastaneye gitmeye çalışan sivilleri hedef almaya devam ettiğini belirten BM Filistin Özel Raportörü Albanese’, “İlâç yok, barınak yok, sıcaklık yok. Çocuklar bu şartlar altında ölmeye devam ederken buna nasıl ateşkes diyebiliriz?” demiş.

Evet, “Buna nasıl ateşkes, buna nasıl barış, buna nasıl Gazze huzura kavuştu” diyebiliriz?

Okunma Sayısı: 1024
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • S.topuz

    5.02.2026 12:45:34

    😭😡😤🌍🇪🇺😭🕋Bunların bu sorumsuzca ve kanunsuz ve keyfî uygulama-ları, TEHDİTLERİ,SUİKASTLA-RI, Savunmasız ve suçsuz mâsum sivilleri rasgele bom-balamaları, katliam ve kıyım-ları,"Aç ve Susuz"bırakmaları, sadece Ortadoğu,Suriye, Gaz-zeliler ve Filistinliler için değil, bütün "İNSANLIK, DÜNYA BARIŞ ve HUZURU" için büyük bir "TEHLİKE ve TEHDİT" mahiyeti taşımaktadır! Tüm suçlular, Uluslar arası Mahke-mede gerekli ceza ve müeyyi-deyi HAK ettiği şekilde acele almalı! Yoksa herkes kafasına göre, gayr-ı Kanunî hareket edecek olursa, bunun sonu nereye varacağını hayal bile edemeyiz, pek korkunç olur. Akl-ı Selim sahibi olan Dünya âlem "Mercilere ve Siyasîlere" duyurulur! Aksi halde YARIN çoook geç olabilir, Allah mu-hafaza! 😭😭😭🕊🕊🕊🌍🇪🇺🕋🇹🇷🇵🇸😭🇵🇸😭🇵🇸Eeey Âlem-iİNSANLIK, Eeeey Âlem-i İSLÂM, Eeeey AB, NATO, Eeeeey BM, Ey RUSYA, ÇİN, JAOPONYA! Daha ne zamana kadar seyredeceksiniz ve "SUÇ ORTAĞI" olmaya devam mı edeceksiniz?.. Yetmedi miiiiiiii?!😭🙌🇵🇸😭🕊🌍🇪🇺😭🕋🇹🇷😭🇵🇸

  • S.topuz

    5.02.2026 12:44:32

    😭🕋😭🇮🇷😭🇵🇸😭🇵🇸"ZULME RIZA ZULÜMDÜR, KÜFRE RIZA KÜFÜRDÜR!" 😢🙌🌹🤲🌹♥️☝️🌙🕋😭😭😭🕊🕊🕊🌍🇪🇺🕋🇹🇷🇵🇸🇵🇸🇵🇸 Eeey Âlem-i İNSANLIK, Eeeeey Âlem-i İslâm, Eeeeey NATO-OTAN, utan utan! Eeeeey AB, Eeeeey BM, Eeeeey ABD, Eeeey İngiltere, Eeeeey Almanya, Eeeeey Fransa, vd.! Daha ne zamana kadar seyredecek ve Bomba ve Silâh sevkedecek ve alış-verişe devam edecek ve bekliyeceksiniiiizzz?.. Daha ne kadar MÂSUM ve SAVUNMASIZ İNSANLAR'ın katledilmesi lâzım?! Yetmedi miiii? Yuuuh! Yuuuuh! Yine Yuuuuuuuuuhhhhh! ZÂLiMLER, KÂTiLLER, KÂFiRLER ve MÜNÂFIKLAR için yaşasın CEHENNEM ve Esfel-i SÂFİLÎN! "Es Sabru miftahul FEREC!" "Lâ tehzen, İnnallahe meanâ! " "Allâhü veliyyüllezîne emenü!" 😭🙌🌹🤲🌹♥️☝️🌙😭😭😭🕊🕊🕊🌍🇪🇺😭🕋😭🇮🇷😭🇵🇸😭🇵🇸😭🇵🇸

  • HASAN DOĞAN

    5.02.2026 11:19:39

    Ne zaman durur ağabey,islam devletlerinin ne zamanki iki yüzlülükleri bittiğinde o da biter....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı