"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kanal İstanbul arazisinde ancak tarım yapılır

04 Ocak 2020, Cumartesi 00:24
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul güzergahında bulunan ve yakın zaman önce satılan arazilerle ilgili, bu bölgelerde sadece tarım yapılabileceğini belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul güzergahında bulunan ve yakın zaman önce satılan arazilerle ilgili konuşarak, bu bölgelerde sadece tarım yapılabileceğini söyledi. Büyükçekmece Belediyesi’ne yaptığı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan İmamoğlu, Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’na da değindi. İmamoğlu, raporda tarım arazileri hakkında yeni bir şehirden bahsedildiğini belirterek, buna izin vermeyeceklerini açıkladı. İmamoğlu, “Milyonlarca metrekare arsa satın alınmıştır. Bu arsaları satın alan insanlar, buradaki değişikliği öğrendiği için almıştır. 3-4 yıl önceden, Türkiye’de bile yokken Arap ülkelerinde filmler dönmüş, izlenmiş, izletilmiş…” şeklinde konuşarak, 30 milyon metrekareye kadar satış tesbiti yaptıklarını hatırlattı.

***

İstanbul halkı da bunu bekliyor

Euronews’in haberine göre, İBB Başkanı, “İnşallah bu yanlıştan dönülecek. İnşallah bu tarım arazisi olan yerlerde, bu satın alan arkadaşlar, şehir tarımına katkı sunarlar. İstanbul halkı da bunu bizden bekliyor. İstanbul halkı da o arazilerde tarım yapılsın istiyor. Su havzaları aynı şekilde korunsun istiyor. Bu satın alanlar, bizim iyi bir Tarım Daire Başkanlığımız ve Tarım Politikalarını Güçlendirme Merkezimiz var, oraya şimdiden danışabilirler, ‘Hangi bölgesinde, hangi ürünü yetiştirebiliriz’ diye danışabilirler. Orada öyle 5 kat, 10 kat, 70 kat bina hayal etmesinler” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “çılgın proje” olarak nitelendirdiği Kanal İstanbul projesi için “İsteseler de istemeseler de yapacağız” demişti. Bu kapsamda hazırlanan ÇED Raporu’na 10 günde 100 binden fazla İstanbullu itiraz dilekçesi sundu.

***

Benzer içerikleri okumak için tıklayınız:

Kanal İstanbul protokolünün iptali istemiyle açılan davada karar

Akıl ve bilimle anlatın

Kanal, İstanbul’u savunmasız bırakır

Kanal İstanbul, bir “Amerikan projesi” mi?

Kanal İstanbul uyarıları

En önemli sorun susuzluk olacak

Bakan Kurum'dan 'Kanal İstanbul'a ilişkin açıklamalar

Yine beton, yine rant

ÇED raporu felâket

'İBB, tek taraflı olarak protokolden çekilemez'

Kanal İstanbul ile ilgili kritik 15 gün

Rant var vazgeçmezler

İmamoğlu: Ya Kanal, ya İstanbul!

Kanal İstanbul projesine ilişkin yeni gelişme

Erdoğan: Kanal İstanbul ihalesi haftaya

‘Kanal İstanbul çılgınlığı bitsin’ başvurusu

Kılıçdaroğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması

“Kanal İstanbul” tartışması

Gençlere vaat ettiğimiz gelecek inşaat mı?

Yapay Afet!

Kanal İstanbul deprem riskini arttırır

***

AA

Okunma Sayısı: 2252
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı