"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mukatta

Nimet Ortakaş
02 Mayıs 2020, Cumartesi 00:25
ENFÜSÎ TEFEKKÜR - Hazırlayan: NİMET ORTAKAŞ

“Sûrelerin başındaki huruf-u mukatta ilâhî bir şifredir. Has abdine onlarla bazı işareti gaybiye veriyor.  Kur’ândaki “elif-lam-mim, elif-lam-ra, ha-mim, kef-he -ya-ayın-sad, ya-sin” gibi mukatta harflerde pekçok şifreler var. En başta bu şifreler Muhammed’e (asm) bildirilmiş. Onun vereseleri Hz. Ali,  Muhyiddin Arabi, İmam-ı Rabbani, Gazali gibi bazı zatlara da o hakikatler açılmış. Son asrın imamı Bediüzzaman’a ise tabiri caiz ise müthiş bir şekilde açılmış. 

İşaratul icaz’da “Kur’ân’ın hükümleri uzun bir sûrede uzun bir sûre, kısa bir sûrede kısa bir sûre, bir âyette bir âyet, bir cümlede bir cümle, bir kelimede o kelime sin, lam, mim gibi huruf-u mukatta da irtisam eder görünür “ der. 

Kur’ân Fatiha da, Fatiha besmelede, besmele “be”  harfinde dercedilmiş. 

Ben-i İsrail âlimlerinin bir kısmı elif-lam-mim, kef-he-ye -ayın-sad  gibi mukattayı işitince “ya Muhammed! Senin ümmetinin ömrü azdır demişler. Resulûllah (asm) diğer bazı mukattayı okumuş. Daha var demiş. 

Acaba hangi mukatta dünyanın ömrünün bir miktar daha uzatılmasına işaret eder?

Bu şifreli harflerin (diğer kudsî harfler gibi) okunmasıyla ve yazılmasıyla maddî ilâç gibi şifa ve başka maksatlar hasıl olabilir.

Okunma Sayısı: 1860
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı