"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Adalet yoksa zulüm vardır’

01 Haziran 2018, Cuma 17:59
CHP Konya Milletvekili adayı Abdüllatif Şener, ‘’Devletin dini adalettir. Adaletten saptığınız zaman zulmedersiniz. Hapiste 700 civarında bebek var. Neden çocuklarımız hapishane koşullarında büyüsün” dedi.

CHP Konya Milletvekili adayı Abdüllatif Şener, ‘’Devletin dini adalettir. Adaletten saptığınız zaman zulmedersiniz. Hapiste 700 civarında bebek var. Neden çocuklarımız hapishane koşullarında büyüsün” ifadelerini kullandı. AKP’nin kurucularından, başbakan eski yardımcısı Abdüllatif Şener, CHP’den milletvekili adayı olduğu Konya’da seçim çalışmalarına başladı. Şener, siyasi adayların üsluplarını da değerlendirdi. Siyaset üslubunun nezih olmasının faydalı olduğunu düşündüğünü kaydeden Şener, “Kırıcı, yaralayıcı üslup, ülkemize bir şey kazandırmaz. Siyaset temiz konuştuğu ve sevecen olduğu takdirde, ülkedeki insanlara kültür aşılar. Siyasetin en doğrudan etkisi konuşarak oluşturduğu kültürdür. Eğer siyaset, sert konuşursa, kin ve düşmanlığı yaygınlaştıracak şekilde konuşursa, toplumda gerginlik ve şiddet artar. Kadına yönelik şiddetin arttığını biliyoruz. Bu nerden kaynaklanıyor? Siyaset sert olduğu için vatandaşlarda onları örnek alıp sert davranıyor’’ diye konuştu.  

HAPİSTE 700 CİVARINDA BEBEK VAR

Terörle mücadeleyle ilgili kantarın topuzunun kaçtığını ifade eden Şener, ‘’Devletin dini adalettir. Adaletten saptığınız zaman zulmedersiniz. Hapiste 700 civarında bebek var. Neden çocuklarımız hapishane koşullarında büyüsün. Bunların ortadan kaldırılması lazım’’ dedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalacağını savunan Şener, ‘’İkinci turda seçimin kimin kazanacağını belirleyecek seçmen, Kürt seçmendir. Peki kime oy verecekleri, bu son derece önemli. Bu konuda çok net anlayabileceğimiz açıklama çıkmamıştır. HDP’li bazı isimler söylemiştir, ama HDP’nin karar niteliğinde değildir. Birinci tur bittikten sonra bütün gözler HDP üzerinde yoğunlaşacak ve onların vereceği karar tartışılacaktır’’ diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 2684
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı