"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şener: Artık düşünmek bile tehlikeli ve yasak hale geldi

08 Ağustos 2017, Salı 00:07
AKP’nin kurucularından olan Abdüllatif Şener, “Yasalar düşünce özgürlüğünü hapsediyor” dedi. “Bana göre iktidarın bir başarısı var” diyen Şener, “hapishane kapasitesindeki artış ve tutuklu sayısında başarılı” ifadesini kullandı.

Sözcü’ye konuşan Şener “İktidar, hapishane kapasitesindeki artış ve tutuklu sayısında başarılı” dedi ve ekledi: “Tutuklu gazeteciler konusunda dünyada ilk sıradayız. Bu, ifade özgürlüğünün önündeki engeli gösterir. Hatta muhalefeti susturmaya karar vermiş bir iktidar gücü var... Artık düşünmek bile tehlikeli ve yasak hale geldi.”

200 binin üzerinde tutuklu ve hükümlü var

AKP’nin kurucularından olan Abdüllatif Şener, AKP hükümetinde Başbakan Yardımcılığı görevinde bulundu. Erdoğan’la değişik konularda görüş ayrılığına düştü ve partisinden istifa etti. AKP kadrolarını da yakından tanıyan Şener, Türkiye gündemine ilişkin şunları söyledi: Bana göre iktidarın bir başarısı var. Hapishane kapasitesindeki artış ve tutuklu sayısı konusunda başarılılar!.. Son 10 yılda 139 cezaevi inşa edildi, 2002’de 55 bin olan tutuklu ve hükümlü sayısı, çıkarılan ceza indirimleri, ev hapislerine rağmen 15 Temmuz 2016 öncesi 190 bine ulaştı. Şimdi, 200 binin üzerinde tutuklu ve hükümlü var. Türkiye’de 164 civarında tutuklu gazeteci var. Bu konuda dünyada ilk sıralardayız. Bu, düşüncenin, ifadenin önündeki engeli göstermez de neyi gösterir? Yalnızca düşünceyi ifade değil, düşünmek bile yasak ve tehlikeli hale gelmiştir. Yasalar düşünce özgürlüğünü hapsediyor.

Etiketler: abdüllatif şener
Okunma Sayısı: 5146
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı