"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Times: Türkiye, Avrupa için yeniden ihtiyaç duyulan bir dost oluyor

06 Ekim 2015, Salı 12:47
Times gazetesinin bugünkü yorum sayfasında, Avrupa’nın yaşadığı göçmen krizinde Türkiye ile yeniden işbirliğine gitmesi gerektiğini yazıldı.

Gazete, “Türkiye’ye güvenmek” başlıklı yorum yazısında, Avrupa’nın yüzleştiği göçmen krizinde geldiği evrede, Türkiye ile arasındaki işbirliği ihtiyacının önemli bir hale geldiği ve söz konusu işbirliğinin iki kıta açısından da kazançları olacağı savunuldu. 

“TÜRKİYE VAZGEÇİLMEZ BİR ORTAK”

Avrupa Komisyonu’nun yüzleşilen göçmen krizinde, Türkiye’yle işbirliği planını olumlu karşıladığını belirten gazete, söz konusu planın hedefleri arasında;

‘Türk ve Yunan sahil güvenlik birimlerinin Ege'de Frontex'in gözetiminde ortak çalışmaları, göçmenleri taşıyan teknelerin geri döndürülmeleri, Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla yeni iltica başvuru merkezlerinin açılması, AB desteğiyle birçok Suriyeliye Türkiye'de çalışma izninin verilmesi’ bulunuyor. 

Times, plan kapsamında bu göçmenlerin bir bölümünün daha sonra Avrupa ülkeleri tarafından kabul edileceğini bildirdi. 

“İŞBİRLİĞİ SAĞLANIRSA AB ÜYELİĞİ SÜRECİ HIZLANABİLİR”

Yazıda, planlanan bu işbirliğinin Türkiye’nin AB üyelik sürecini hızlandıracağına inanılabileceği ve bu nedenle mevcut Gümrük Birliği anlaşmasının geliştirilmesinin iyi olacağı belirtildi.

Bu arada, söz konusu işbirliğine yönelik Brüksel’in de ‘ABD'yi, Türkiye ile bir serbest ticaret anlaşması imzalaması için cezbetmesine imkân sağlayacağı’ kaydedildi.

Yazıda belirtilen bu olasılığın Türkiye’ye ‘büyük bir ödül’ olacağı vurgulandı. 

Gazeteye göre ise en düşünceli hareket, AB’nin Türkiye’yi ‘güvenli bölge’ olarak ilan etmesinin olacağı ifade edildi. 

Türkiye’nin Avrupa Birliği Süreci

Kazım Güleçyüz ( Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni )

Etiketler: times, ab, türkiye, ab üyeliği
Okunma Sayısı: 1377
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı