"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

220,4 milyar dolar açık verdi

18 Ocak 2022, Salı 17:00
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları yüzde 20,3 oranında artarken, yükümlülükleri yüzde 17,6 oranında azaldı.

Net uluslar arası yatırım pozisyonu açığı Kasım ayında 220,4 milyar dolar oldu. TCMB, kasım ayına ilişkin net uluslararası yatırım pozis-yonunu açıkladı. Buna göre, 2021 Kasım sonu itibarıyla, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları, 2020 yıl sonuna göre yüzde 20,3 oranında artışla 307,4 milyar dolar, yükümlülükleri ise yüzde 17,6 oranında azalışla 527,8 milyar dolar oldu. Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan net UYP, 2020 yıl sonunda -384,9 milyar dolar iken 2021 Kasım sonunda -220,4 milyar dolar oldu.

İstanbul - anka

Okunma Sayısı: 546
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı