"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiftçi en sahipsiz dönemini yaşıyor

23 Ekim 2015, Cuma 10:12
Türkiye genelinde çiftçinin en sahipsiz ve sorunlarıyla ilgili çözüm üretilmeyen dönemi yaşadığını aktaran Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve Kayseri Milletvekili adayı Hüseyin Döngel, “Tarım ülkesiyiz ama birçok tarımsal ürünü ithal eder hale geldik. Tarım ve hayvancılıkta atacağımız adımlarla ve desteklerle köylümüzün, çiftçimizin hem yüzünü güldüreceğiz hem göçü engelleyeceğiz.” dedi

Tarım ülkesi olan Türkiye’nin birçok mahsulü yurtdışından ithal eder duruma getirildiğini dile getiren BBP’li Hüseyin Döngel, şunları söyledi:

“Türk tarım ve hayvancılığı bugün Cumhuriyet tarihinin en verimsiz ve en sahipsiz dönemini yaşıyor. Her türlü tabi koşullar, arazi ve iklim imkanlarına rağmen tarım ve hayvancılığımızın etrafımızdaki ülkelere göre baktığımızda üretim ve istihdam açısından çok gerilerde iken tarım, hayvancılık girdileri çok yüksek, destekleme oranları yetersiz, pazar imkanları pahalı ve sınırlı kalmıştır.

Enerji, yem, tohum, ilaç, saman, işçilik çevre ülkeler ve AB ülkelerine göre oldukça yüksektir. Her yönüyle bir tarım-hayvancılık cenneti olan ülkemizde yüksek maliyetli üretim tüketiciyi de olumsuz yönde etkilemektedir.

Avrupa ülkelerinde tüketici bir kilo ete 3,5-4.0 TL öderken Türkiye'de kargas ete 28-30, işlenmiş ete 40 TL ödemektedir. Bu örneği tarım ve hayvan ürünlerinin her birinde görebiliriz.

Komşumuz olan Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Irak'ta bir koyun ortalama 120-150 dolara alınırken biz de ise yaklaşık 280-300 dolar civarında. Gelinen noktada bu alanlarda ne üretici ne tüketici memnun.”

Okunma Sayısı: 2015
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı