"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Esnafın durumu hiç iyi değil

27 Mayıs 2021, Perşembe 22:07
Ankara’da bir esnaf, “Esnafın durumu hiç iyi değil. Borç ve kredilerle dönmeye çalışıyorlar. Dönmüyor. Tıkanıyor. İstikrar yok. Bunlar nasıl düzelecek bilmiyoruz” dedi.

CHP Ekonomi Masası üyeleri, Ankara’da Siteler esnafının derdini dinledi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın başkanlığındaki heyette Siteler’de esnafı dolaşırken çeşitli şikâyetler sıralandı.

Ankara Siteler esnafı işlerinin kötü olduğunu dile getirirken, burada gündelik işlerde çalışan emekçiler pandemi döneminde çok zor duruma düştüklerini söyledi. İşçiler, pandemi döneminde iş yapamadıklarını ve şu anda iş olmadığını belirterek, bekledikleri noktaya bir bank yapılmasını istediler.

Bir esnaf, bir şeylerin düzene girmesini istediklerini aktararak, “Esnafın durumu hiç iyi değil. Öz sermayesiyle yapan yok. Borç ve kredilerle dönmeye çalışıyorlar. Dönmüyor. Tıkanıyor. Ciddî giderler, maliyetler var. İstikrar yok. Bunlar nasıl düzelecek bilmiyoruz” diye vurguladı.

Torpilleri olmadığı için hamallık bile yapamadıklarını vurgulayan bir işçi ise tepkisini şöyle dile getirdi: “Ağız alışkanlığı başkanım, kötüye de iyiyiz diyoruz, iyiye de iyiyiz diyoruz. Burada amelelik yapıyoruz başkanım. İş yok başkanım. Türkiye’de adamın varsa, iş de var, aş da var. Hamallıkta bile adamın olacak. Bu seçimden önce 4 defa belediyeye park ve bahçeler başvurdum. Bize hep karavana. Ne oldu? Demek ki amcamız yok ki almadılar. Garibana yok. Adamın varsa girersin.”

Etiketler: esnaf, durum
Okunma Sayısı: 1799
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı