"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Mobilya sektörü zorlandı

15 Şubat 2021, Pazartesi 20:42
Koronavirüs sebebiyle yurt genelinde hafta sonları sokağa çıkma yasağının uygulanması ve mağazaların da kapalı olması nedeniyle birçok sektör oldukça zorlu günler geçiriyor.

Yüzbinlerce kişiye istihdam sağlayan mobilya sektöründe de mağazacılık operasyonunun hafta sonları sekteye uğraması sebebiyle işler kötüye gidiyor. 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı (MOSDER) Mustafa Balcı, “Satışların en çok yapıldığı hafta sonlarında mağazaların kapalı olması nedeniyle iç pazarda satışlarımızda ciddî oranda düşüş görüyoruz” dedi.

40 gündür yüzde 40 kayıp yaşıyoruz

MOSDER Başkanı Mustafa Balcı hafta sonu mağazaların kapalı olması sebebiyle satış yapamıyoruz, hafta içi de çalışan kesim mobilya alış verişi için vakit bulamıyor. Kısıtlamaların başladığı günden bu yana yüzde 40 oranında bir kayıp yaşıyoruz. Mobilyada her ürün online’dan seçilip karar verilebilecek nitelikte değildir. Kullanıcılar ürüne dokunmak, malzemesini ve rengini birebir görerek satın almak isterler. En azından belli saatler arasında mağazalar açık olursa tüketicilerimiz mobilya tercihlerine fizikî olarak karar verip ürün siparişlerini verebilirler. 

İstanbul - Seyhan Şentürk

Okunma Sayısı: 1028
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı