"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yenileme ücretlerinden her yıl yaklaşık 20 milyon TL

09 Aralık 2018, Pazar 17:27
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin verilerine göre; 2010 yılından itibaren yaklaşık 25 milyon kişi tarafından İstanbul içi ulaşımında İstanbulkart kullanılıyor.

Ulaşımın son derece pahalı olduğu İstanbul’da İBB, her yıl Aralık ayında İsfanbulkart’ın öğrenci, öğretmen ve 60 yaş üstü indirimli kartlarını kullanan vatandaşlardan vizeleme (kullanım süresini uzatma) adı altında 5 TL alıyor. Vizeleme adı altında yapılan, ancak kullanılan kartın bile değiştirilmediği bu işlem özellikle KYK bursu ile geçinen öğrencileri çok zor durumda bırakıyor. Yükseköğretim Kurulu’nun verilerine göre 4 milyon öğrenci bulunan İstanbul’da İBB kaynaklarından alınan bilgilere göre sadece öğrencilerden kaba bir hesapla bu işlemle 20 milyon lira elde etmiş oluyor. Ayrıca her yıl Aralık ayının sonuna kadar bu işlemi yapmak zorunda olan indirimli kart kullanıcıları eğer süre uzatma işlemini yani vizelemeyi yapmazlarsa kartlarını indirimli olarak kullanmaya devam edemiyor.

Etiketler: ibb, kart, yenileme
Okunma Sayısı: 1151
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı