"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Müezzinoğlu yüreklere su serpti: Çok iddialı söylüyorum; hiçbir İngiliz, hiçbir Alman...

07 Mayıs 2016, Cumartesi 19:20
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Hiçbir İngiliz, acil hizmetlerine benim vatandaşımdan daha hızlı ulaşamıyor" dedi.

Müezzinoğlu, İstanbul Zeytinburnu'nda Biruni Üniversitesi'nde düzenlenen ve Türkiye'de sağlık reformları konferansından konuştu.

Müezzinoğlu, "Çok iddialı söylüyorum hiçbir İngiliz, acil hizmetlerine benim vatandaşımdan daha hızlı ulaşamıyor. Hiçbir Alman, uzman hekime benim vatandaşımdan daha hızlı ve istediği saatte ulaşamıyor" diye konuştu.

Tüketilen ilacın yüzde 70'ini Türkiye'nin ürettiğini söyleyen Müezzinoğlu, "Yani 10 milyon kutu ilaç tüketiyorsak bunun 7 milyonunu Türkiye'de üretiyoruz. 3 milyonunu dışarıdan alıyoruz. 3 milyon kutuya harcadığımız paraya yüzde 60'ını veriyoruz. 7 milyon kutuya harcadığımız paranın yüzde 40'ını veriyoruz. Demek ki daha çok akledenler bizi daha çok emiyor. O nedenle zihniyetimizi, sağlıklı düşünme, hayat yolculuğumuzu sağlıklı değerler üzerine koymadığımız sürece çok sorunlar konuşuruz" dedi.

DHA

Okunma Sayısı: 2067
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı