"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Balkanlarda barışı hedefliyoruz

07 Ekim 2019, Pazartesi 18:35
Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, "Bizim Türkiye ile en önemli ortak hedefimiz Balkanlar'da barış. İnsanları savaşlar ilgilendirmiyor, onlar barış içinde yaşamak istiyor." dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Türkiye ile en önemli ortak hedeflerinin Balkanlar'da barış olduğunu söyledi.

Sırp lider, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Vucic, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çabaları sayesinde, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin son derece iyi düzeyde olduğunu belirerek, "Modern Sırbistan-Türkiye tarihindeki en iyi ilişkileri inşa ediyoruz." dedi.

Eski Sırp lider Kral Aleksandar'ın yaklaşık bir asır önce söylediği "Sırplar ile Türkler arasındaki savaş dönemi bitti artık onlarla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz." sözlerini anımsatan Vucic, Türkiye ile sadece barışçıl ve iyi ilişkiler kurmak istediklerini ifade etti.

Vucic, Balkanlar'da barış ve istikrarın önemine de dikkati çekerek, "Türkiye ile şimdiye kadar olduğu gibi gelecekte de bu yolda ilerlemeye devam edeceğimize inancım tam." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin de desteklediği ve temel atma töreninin yarın yapılacağı Belgrad-Saraybosna Otoyolu Projesi'ne de değinen Vucic, bu proje tamamlandığında Sırbistan'ın ve bölgenin tamamen farklı bir görünüme sahip olacağını vurguladı.

Vucic, Türkiye ile Sancak bölgesinde altyapı projeleri gerçekleştirdiklerini anımsatarak, orada yaşayan insanların da ülkenin kalan kesiminde yaşayanlar kadar kendilerini rahat hissetmelerini arzuladığını dile getirdi.

AA

Okunma Sayısı: 1147
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı