"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Naci Görür’den ‘deprem dirençli ülke’ çağrısı

07 Eylül 2023, Perşembe 12:03
Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, özellikle Maraş depremlerinden sonra sık sık gündeme getirdiği ‘deprem dirençli kentler’ çağrısını bu kez tüm Türkiye için yaptı.

Japon deprem uzmanı: Depreme hazır olunmalı

 

Görür, “Gerçek olan bir deprem ülkesi olduğumuz. Biz ona çare arıyoruz. Bugün yıkılan yerleri tekrar yapmak, halkımızı aç susuz bırakmamak çare değil. Ülkemizi deprem dirençli bir ülke haline getirmediğiniz sürece er veya geç daha güçlü afetlerle karşılaşacağız ve çok sayıda canımızı kaybedeceğiz.” dedi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Görür, yöneticileri uyararak, “Önemli olan depremden sonra binaların yenilenmesi değil, onları tabii ki yapacaksınız, asıl olan depremden önce kentlerimizi dirençli hale getirmek” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Deprem sonrası sokaklara girilemeyecek ve çıkılamayacak

Endişe verici sonuç: İstanbul’da 35 bin binanın yarısı ‘yüksek riskli’

İhmallerle birlikte yaşamaya alışalım mı?

İstanbul için özel bir deprem kanunu çıkmalı

Hâlâ ders almayacak mıyız?

Verilen sözler 6 ayda unutuldu

Depreme hâlâ hazır değiliz

 

Okunma Sayısı: 2803
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı