"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik'ten 'Avrupa Birliği' çağrısı

05 Nisan 2018, Perşembe 12:50
Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 2017'de yüzde 7,4 büyümesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilecik, burada bütün meselenin 2018-2019 döneminde geçen yılki negatif rakamlardan kurtulmak olduğunu söyledi.

Bilecik, 2017'de KGF ve vergi konusunda yapılan düzenlemelere değinirken, "Yurt dışından borçlanarak büyümenin getirdiği muhtelif sancılar, özellikle dış borcun toplamının yüzde 53'e gelmesini sağladı ki bu çok uzun yıllardan sonra gelinen bir rakamdır. Yani büyüklük anlamında... 2001 yılında hatırlarsanız aşağı yukarı yüzde 56 idi. Böyle baktığımız zaman cari açıktaki oranımız da maalesef yüzde 5,5 oldu. Bunlar üzerine daha fazla gitmemiz gereken konular." ifadelerini kullandı.

"AB'ye yönelik mesajlar göğsümüzü kabarttı"

Erol Bilecik, "AB ile Türkiye ilişkilerinde bahar havası yaşanıyor. AB ilişkilerinin nasıl bir zeminde sürdürülmesi gerektiğini savunuyorsunuz? Adil ortaklık olur mu? Görüşleriniz nelerdir?" sorusu üzerine, son gelişmelerin iş dünyasında da olumlu bir hava oluşturduğunu ifade etti. 

Son dönemdeki gelişmelere "bir bahar havası yaşanıyor" denildiği takdirde durumu analiz etmekten bir miktar geri kalabileceklerini belirten Bilecik, "Ben, Türkiye-AB arasında buzlar erimeye başladı ifadesini kullanırsak daha karşılığı olabilir diye düşünüyorum." dedi.

Bilecik, iki tarafın liderlerinin "ilişkilerde yapıcı bir döneme girilmesi gerektiği" konusundaki düşüncelerinin "paha biçilemez" olduğunu belirterek, "Türkiye'nin AB üyeliği sürecine bağlılık mesajlarının verilmesi özellikle iş dünyasının gerçekten göğsünü kabarttı, iş dünyasını rahatlattı." ifadesini kullandı.

"Reform paketlerinin açıklanmasında liderliği sayın Cumhurbaşkanı yapmalı"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilecik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı belirtilen süper teşvik paketine ilişkin de, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Bu tür çalışmalar özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde son derece değerli. Hatta kendileri ile yaptığımız görüşmelerde, reform paketlerinin açıklanmasında liderliği mutlaka özellikle sayın Cumhurbaşkanının yapması gerektiğini bilfiil söyleyen insanlardanım. Kendisi ile bunu paylaştım. Çünkü nihayetinde son yıllarda açıklanan bazı reform paketlerine iş dünyasının biraz daha dikkatli baktığını gözledik. Acaba gerçekten saha çalışması yapılırken eksiklikler olacak mı vesaire... Bu bakımdan sayın Cumhurbaşkanının bilfiil liderliği yapması bu tür paketlerin tam karşılığını bulması açısından ve bütün iş dünyasının kayıtsız, koşulsuz meseleye bakması açısından önemli."

***

Tıklayınız:

AB heyeti Türkiye'ye gelecek

AB ile diyalog fırsatı

Türkiye, hukuk ve demokrasiyle güçlenir

 

AA

Etiketler: bilecik, avrupa birliği
Okunma Sayısı: 1725
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı