"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hem tamir hem hareket

Hasan KOÇ
26 Temmuz 2023, Çarşamba
Hizmet-i imaniyede tamir ve hareket birbirini tamamlayan iki kavramdır.

Bir şeyi tamir edebilmek için hareketsizlik değil aksine hareket devam ederken tamir edebilmek esastır. Mesela kalp ameliyatı yapan bir doktor kalbi durdurarak tamir etmiyor. Aksine kalbin hareketini güvence altına alarak tamire girişiyor. 

İman hizmetinde ortaya çıkan sorunları, bozulma ve dağılmaları tamir edebilmek için cemaatin hareketsizliğini sağlamak değil aksine hızla hareketine devam ettirerek aksama ve duraklamalara izin vermemek gerektir. Her daim akan, devam eden ve vazifeye koşan bir yapı sağlanmalı ve korunmalıdır. İman hizmeti dünya nizamını sağlayan kanunlar gibi hareketsizliği kabul etmez. Nasıl ki fıtri yaratılış kanunları durdurulmadan hareket halinde vazifesine koşuyor iman hizmetinin müntesipleri de böyle olmak zorundadır. Yani bozulanı tamir ederek hareketi hiç aksatmamak şart ve elzemdir. 

Nasıl ki tahripler hareket içerisinde gerçekleşiyorsa ona mukabele edebilmek için tamir de hareket içerisinde gerçekleşmelidir. Bu mesleğimizin bir gereği ve zorunluğudur. Çünkü Resul-ü Ekrem (a.s.m) bu şekilde bir mesleğe sahiptir. “Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın meslek-i kudsîsi, hem vücudî, hem sübutî, hem tamir, hem hareket, hem hududda istikamet, hem âkıbeti düşünmek, hem ubudiyet, hem nefs-i emmârenin firavuniyetini, serbestliğini kırmak gibi esasat-ı mühimme bulunduğundandır.” (13.Lem’a) Sünnet-i Seniyye dairesinde hareket eden nur talebelerinin iman hizmeti de yukarıda ki mühim şartları esas alır. Bu esaslardan hiçbir zaman ayrılmaz. Bu mühim noktalar etrafında şekillenmiş mesleğini hiçbir zaman değiştirmez ve değiştirilmesine izin vermez.

Okunma Sayısı: 1193
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı