"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Hepimize ‘ölümsavar’ lâzım değil mi?

Ali FERŞADOĞLU
01 Eylül 2020, Salı 00:01
Önemli bir ticaret ve memuriyet için yola çıkan çok varta ve düşmanlarla da karşılaşıp mücadele eder.

Sonsuz mutlu hayatı da kazanmak için mühim ticaret ve vazifeye gönderildiğimize göre hepimize günahsavar, şeytansavar, nefissavar, ölümsavar-ilaahir-lâzımdır.  

Savaş tekniği ve taktiklerinde kullanılan “savar” savmak, istenmeyen bir şeyi uzaklaştırmak, def etmeye yarayan tanksavar gibi. Anasavar, bütün olumsuzluklara direnç gösteren imandır. 

Diğer önemlilerinden birkaçı şöyle sıralanabilir: 

Şeytansavar: “Feste’iż bi(A)llâhi mine-şşeytâni-rracîm(i)/Allah’ın rahmetinden kovulmuş taşlanmış şeytanın şerrinden Allah’a sığın. (Nahl Sûresi, 98) 

Nefissavar: Felâ tuzekkû enfusekum(s) huve a’lemu bimeni-ttekâ/ Öyleyse siz kendinizi temize çıkarıp-durmayın. O sakınanı daha iyi Bilendir. (Necm Sûresi, 32) 

Günahsavar: Tevvap, Gaffar, Settar başta olmak üzere diğer Esma-i Hüsna…

Cehaletsavar: Âlim, Habir esmalarında terakki.  

Hastalıksavar: Şâfi, Kâfi, Muâfi esmalarını ve onları ders veren Hastalar Risalesi 

Belâ, fitne-fesatsavar: Ellezîne izâ esâbethum musîbetun, kâlû innâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn (râciûne)./ Onlar ki, kendilerine bir musîbet isabet ettiği zaman: “Biz muhakkak ki Allah içiniz (O’na ulaşmak ve teslim olmak için yaratıldık) ve muhakkak O’na döneceğiz (ulaşacağız).” derler. (Bakara Sûresi,156) İhlâs ve Uhuvvet Risaleleri, Birinci ve İkinci Lem’a’lar… 

Hevessavar: Zehirli bal hükmünde olan hevesat-ı gayr-i meşrûayı terk” ettirmenin ve panzehir ile “tılsım-ı Kur’ânî olan iman ve feraizi elde etme”yi öğretir. 

Ölümsavar: Yuhyi ve Yumit ve Huve Hayyun Layemut… Haşir Risalesi. “İman, ölüm vaktinde insanı idam-ı ebedîden kurtarıyor; öyle de, herkesin hususî dünyasını dahi idamdan ve hiçlik karanlıklarından kurtarıyor...” (Bediüzzaman, Asay-ı Musa, s. 65) 

“Madem ölüm öldürülmüyor ve kabir kapısı kapanmıyor. Elbette bu ecel cellâdının elinden ve kabir haps-i münferidinden kurtulmak çaresi varsa, insanın en büyük ve her şeyin fevkinde bir endişesi, bir meselesidir. Evet, çaresi var ve Risale-i Nur Kur’ân’ın sırrıyla o çareyi, iki kere iki dört eder derecesinde kat’î ispat etmiş.” (Bediüzzaman, Asay-ı Musa, s. 14) 

İmanımızı yenileyerek “savarlar” için de günlük, haftalık, aylık, yıllık bakım ve tamirat lâzım değil mi?

Okunma Sayısı: 1413
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı

    En Çok Okunanlar