"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kendi oyuncağımızı yaptık

Hediye Ballıkaya
25 Ekim 2026, Pazar
Faaliyet Köşesi

Merhaba arkadaşlar, Nevşehir‘deki merkezimizde “Yeniasya Anaokulum” adı ile Cumartesi günleri buluşuyoruz.  Derslerimiz, etkinliklerimiz, oyunlarımız ve daha nice eğlenceli vakitler geçiriyoruz. Çocuklarımızın dört gözle beklediği bu güne her hafta farklı etkinlik yapıyoruz. Bu hafta faaliyet olarak kâğıttan tuzluk yaptık. Adı böyle ama tabiî içinde tuz yok😊 Kâğıttan yaptığımız bu basit etkinlik bizim için çok eğlenceliydi. Çünkü kendi oyuncağımızı kendimiz yaptık Allah’ın izniyle. 

Yapılışı:

Kare bir kâğıdın dört köşesini ortasına doğru katlayın, kâğıdı ters çevirip köşelerini yeniden ortada birleştirin. Kâğıdı iki yönden katlayıp açın; sonra parmaklarınızı köşelerdeki ceplere yerleştirerek tuzluğu açıp kapatın. İstediğiniz isim ve sayılarını yazıp boyayabilirsiniz. Bu oyunun amacı, tuzluğun içindeki renkleri ve sayıları seçerek eğlenceli sürprizlerle karşılaşmaktır. Arkadaşınız bir renk seçer; siz tuzluğu o rengin harfleri kadar açıp kapatırsınız, sonra bir sayı seçmesini istersiniz. Seçtiği sayı kadar açıp kapattıktan sonra gösterdiği bölümün altındaki yazıyı okursunuz. 

Okunma Sayısı: 145
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı